Maaltijden bestellen CORONA crisis

Beste dorpsgenoten en lotgenoten,

Onder het motto, ‘support your locals’ en op hints van dorpsgenoten kun je vanaf vandaag maaltijden bij mij bestellen.

Dus heb je af en toe geen zin (meer) om zelf te koken of komen de kant-en-klare maaltijden je neus uit? Nu mijn kookworkshops en feestcatering niet doorgaan, heb ik tijd om andere kookklussen te doen. Ik kook op doordeweekse dagen op bestelling dagelijks andere gerechten die je thuis zelf kunt opwarmen, zoals: (maaltijd)soepen, voor-, hoofd- en nagerechten met vis, vlees of kip en vegetarisch.

Elk week plaats ik hier een nieuw weekmenu (zie onderaan), als je je e-mailadres stuurt krijg je ‘m ook in je postvak. (stuur een e-mail naar: miranda@kookhandel.nl)
In de tekst hieronder staat hoe het werkt. Lees het even door!
Daaronder staat het weekmenu.

HOE HET WERKT …

Je ontvangt een lijst per e-mail, of kijk op de website wat het menu van de week is. Dan bestel je -via e-mail- waar je die week zin/trek in hebt. Probeer in 1x je hele bestelling door te geven, dan hoef ook ik niet dagelijks de winkel in en kan ik gericht in 1x inkopen doen. Geef het liefst op zondag door wat je wilt bestellen.

Last-minute-bestelling kan soms wel, soms niet, afhankelijk van de hoeveelheid die ik in huis heb gehaald.

Je kunt op elk gerecht apart inschrijven, dus eet je graag alleen een voorgerecht, dan bestel je dat, eet je liever een hoofdgerecht of toetje, dan bestel je dat.

Prijzen en betaling:

Prijzen:

  • voorgerecht: 1 persoon €4,- / 2 personen €7,50 / 3 personen €11,- / 4 personen €13,50 / vanaf 5 personen € 3,- p.p.
  • hoofdgerecht/1-pansgerecht: 1 persoon €10,- / 2 personen €19,- / 3 personen €27,50 / 4 personen €35,- / vanaf 5 personen €8,- p.p.
  • maaltijdsoep: 1 persoon €6,- / 2 personen €11,50 / 3 personen €17,- / 4 personen €22,50 / vanaf 5 personen € 4,50 p.p.
  • toetje/dessert: 1 persoon €4,- / 2 personen €7,50 / 3 personen €11,- / 4 personen €13,50 / vanaf 5 personen € 3,- p.p.

Afrekenen: Vooraf betalen betalen aub via (mobiel) bankieren of contant geld aan de deur afgeven in enveloppe met daarop je naam, adres, afhaalmoment en aantal bestelling (niet in de brievenbus of zo gooien!!). Ik doe liever niets op de pof, ik moet zelf ook inkopen kunnen blijven doen en heb mijn leergeld al betaald 🙁

Afhalen/bezorgen:

Afhalen graag tussen 16.00-17.30 uur. Bezorgen kan ook als u de deur niet uit wilt , dan kom ik vanaf 17.30 uur. Maximaal 1 persoon aan de deur bij afhaal of bezorgen, geen fysiek contact. Bezorging is gratis is Zunderdorp, buiten het dorp tegen fiets/autokosten vergoeding 2,50 tot 5,- euro afhankelijk van de afstand.
Plaatsen: Amsterdam Noord, Landelijk Noord (Zunderdorp, Ransdorp, Durgerdam,…)

Materialen wegwerp of hergebruik:

Vanwege huidige hygiëne regels is het niet mogelijk om uw eigen pannen, ovenschalen en dergelijk te mogen gebruiken. Tenzij u ze, schoon en minimaal een dag van tevoren voor mijn deur aflevert in een tas, met briefje waarop: naam, adres, hoeveelheid van bestelling, afleveren of ophalen, etc. staan vermeld.

Anders gebruik ik plastic bakken om te lenen. Gooi ze niet klakkeloos weg, ik ontvang ze graag schoon retour!! Die gaan hier na uw eigen wasbeurt nog eens extra in de vaatwasser i.v.m. hygiëneregels. Wil je liever kartonnen wegwerpspul, laat dat dan weten, die koop ik dan apart in. Vanwege de hoge kosten van wegwerpmaterialen betaal je dan wel wat meer, wegwerpspul is hartstikke duur en dat zit niet bij de maaltijdprijs inbegrepen. Om je een idee te geven…een nieuw glazen potje met deksel kost minimaal 0,50 tot 0,80 cent per stuk inkoop. Alu ovenschalen 0,80 tot 3,- per stuk. (Dus spaar ook lege schone -vooral kleine- jampotjes met deksel voor me 😉

Allergie?/Voedsel intolerantie:

Ik geef zoveel mogelijk aan welke allergenen in een gerecht zitten.
Verder kunnen er altijd sporen van diverse allergenen in zitten omdat ik hier gerechten bereid met bijvoorbeeld bloem (tarwe=gluten) en noten.
Allergenenlijst: gluten, ei, vis, pinda, noten, soja, melk / lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine (sommige vegetarische vleesvervangers)

Eetvoorkeuren bijvoorbeeld vanwege geloof of levensovertuiging?

Eet u liever halal of liever juist geen rundvlees. Laat het me weten, dan hou ik daar rekening mee. Eet u graag vegetarisch of helemaal veganistisch? Af en toe kook ik ook vegetarische en veganistische gerechten.

Biologisch of niet?

Ik koop graag biologische producten, maar dat is niet altijd te doen, zeker niet als ik de prijzen wat laag probeer te houden. Ik wil ook niet alle winkels aflopen om op jacht te moeten gaan. Veel biologische groentes zijn erg kostbaar en in de groot-handels zien ze er nu vaak verlept uit omdat de meeste restaurants hun deuren hebben moeten sluiten net als ik en niet alles is (meer) te krijgen. Vlees is nog wel biologisch te krijgen, maar wil je per se biologisch vlees, vis of kip laat dat dan weten, want dan kijk ik of ik het wel of niet kan kopen en ik reken wel wat meer p.p. omdat het vaak veel duurder is dan niet biologisch vlees.

Interesse? Bekijk het weekmenu hieronder …of neem contact op!
via e-mail: je bestellingen,
via whatsapp of telefonisch: je vragen of last-minute-bestelling.

Miranda Vos
Achterlaan 20
1027AK Zunderdorp
whatsapp/tel.: 06-41057980 / thuis: 020-4941306
e-mail: miranda@kookhandel.nl
web: www.kookhandel.nl

WEEKMENU 3 (dinsdag 14 april- t/m vrijdag 17 april):

Maandag 13 april, uiterlijke datum opgeven maaltijden van uw keuze tot 15 uur!

Maandag 13 april Tweede Paasdag... Maandag kunt u zich tot uiterlijk 15.00 uur opgeven. Daarna maak ik de inkooplijsten voor de hele week. Dinsdagochtend vroeg doe ik zoveel mogelijk inkopen en daarna ga ik koken.
Bestellingen: miranda@kookhandel.nl,
vragen via whatsapp: 06-41057980

DINSDAG 14 april 2020:

  • Hoofdgerecht:
    Frittata met groentes. Dikke en rijkgevulde Italiaanse omelet met ovenschotel mac’n-cheese macaroni met broccoli, ham en spekjes (of zonder vlees indien je vegetarisch wilt eten).
  • Nagerecht:
    Omdat iedereen deze zo lekker vond op herhaling…. de chocoladetulband met sinaasappelroom en munt.

WOENSDAG 15 april 2020:

  • Voorgerecht: Romige Pompoensoep met crème fraîche en koriander/peterselie apart.
  • Hoofdgerecht: Gehaktballetjes in tomatensaus met daarnaast pasta gemixt met geroerbakte groente a la ratatouille.

DONDERDAG 16 april 2020:

  • Voorgerecht: Tomatensoep met verstopte groentes, tomaat, ui, wortel, bleekselderij, peterselie en basilicum, fijngemalen zodat iedereen ‘m lust, kinderen ook 😉 lekker met een scheutje room of crème fraîche
  • Hoofdgerecht: Thaise Kipcurry met rijst en diverse groentes. Heerlijke curry met kippendijenfilet, kokosmelk, met rijst en geroerbakte groentes. topping: verse lente-ui en koriander

VRIJDAG 17 april 2020: 3 gangenmenu

  • Voorgerecht: kleurrijke salade…groene sla met roze eiersalade (geraspte biet) en geitenkaascrouton.
  • Hoofdgerecht: Cannelloni in tomatensaus à la Miranda, zeer geliefd ovengerecht, takke veel werk om te maken, maar o-zo-lekker! Met verstopte groentes, spekjes, rundergehakt, kaas en zelfgemaakte pasta. Helaas niet vegetarisch verkrijgbaar en let op… er zitten spekjes in, hoort bij dit gerecht. Volgende week vegetarische variant 😉 geen extra groentes of salade (of bestel het voorgerecht) omdat de groentes, vlees etc. er in zitten. 2 rollen p.p.. en lever je ovenschaaltje in, dan maak ik het in je eigen servies 😉
  • Toet: Aardbeientiramisu, huisgemaakt, heerlijk fris nagerecht, geliefd bij jong en oud.

Verder maak ik op speciaal verzoek ook andere maaltijden, soepen of quiches, mits er tijd over is. Bijvoorbeeld voor een uitgebreide lunch of brunch.

Bestellingen voor week na Pasen dus uiterlijk tweede Paasdag (maandag 13 april) voor 15.00 uur doorgeven ajb.
Geef door of je de vegetarische variant van iets wilt, mits aangeboden natuurlijk.
Na maandag 15.00 uur maak ik de inkooplijst.

Vragen of opmerkingen? Bel of stuur een Whatsapp bericht: 06-41057980, maaltijden bestellen graag via e-mail met je naam, adres en voor hoeveel personen je welk gerecht wilt.