Kookles voor kinderen

(Wil je een kookfeestje en je verjaardag vieren? Kies dan: Kinderkookfeestjes

IMG_20110922_175514 OLYMPUS DIGITAL CAMERA SI852740-2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij geven kooklessen aan kinderen voor Buitenschoolse en Naschoolse Opvang.
Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je liever hier komen voor een leerzame en gezellig kookles? Lees dan verder!

Kooklessen los, alleen groepsaanmelding:

 • 3 -gangen diner 1 – (v.a. 7-88 jaar)
  Pasteitje met ragout, Verse pastaslierten draaien en pesto maken. Flensjes met sinaasappelsaus

  Elk kind maakt zijn/haar eigen pasteibakje, je moet verse pasta draaien, snijden, koken en saus maken. Het toetje is flensjes met sinaasappelsaus.
 • 3 -gangen diner 2 – (v.a. 7-88 jaar)
  Tomaten-groentesoep, eigengemaakte vissticks met aardappelpuree, appelflapje uit de oven

  Je gaat groente snijden voor de soep, aardappels schillen, koken en stampen… en de vis moet je zelf paneren en bakken. Als toetje maak je een appelflap. Dan gaan we aan tafel en samen lekker eten.
 • 3 -gangen diner 3 – (v.a. 7-88 jaar)
  Wrap met sla, Macaroni met broccoli, kaas, gehaktballetjes en tomatensaus, Pannenkoekjes met nutella en banaan.

  Elk kind maak een lekkere halve wrap met vulling naar keuze. De macaroni en de broccoli moet worden gekookt en je maakt er een ovenschoteltje van. Dan bak je kleine pannenkoekjes met nutella en stukjes banaan, mmmmmm. Dan gaan we aan tafel en samen lekker eten.
 • 3 -gangen diner – (v.a. 6-88 jaar)
  Mini knakworstenbroodjes, Hamburgers & frieten maken en bakken, Trifle
  Elk kind maak z’n eigen mini knakworstenbroodjes. maak je eigen hamburger, versier een broodje met tomaten, sla en ander lekkers en snij en bak de frieten… en als toetje maak je een glaasje trifle, met vrolijk gekleurde laagjes met vla, fruit, cake. Dan gaan jullie aan tafel en samen lekker eten.
 • Snacks (v.a. 8 jaar)
  Samen maak je verschillende kleine hapjes, gevuld eitje, kaasstengels, sandwiches, fruitspiesje, mini hamburger, saucijzenbroodje, kleine pannenkoekjes, allemaal van dat soort lekkers. Als alles klaar is: smullen of meenemen (neem dan wel je broodtrommel mee)
 • kleine kinder High Tea – Koek en Zopie (v.a. 5 jaar)
  Elk kind mag wat koekjes, lange vingers en cupcakes versieren. Daarnaast mogen ze ook een koekhuisje van ontbijtkoek maken. We drinken er limonade en chocolademelk (warm of koud) bij en dan smul je zoveel als je wilt … als je maar niet misselijk wordt hè! De rest mag mee naar huis in je broodtrommel.
 • Pannenkoekenfeest (v.a. 10 jaar)
  Je gaat lekker pannenkoeken bakken! Daarnaast zal er ook zelfgemaakte jam op het menu staan. Voor SMULPAPEN!
 • Stamppot met gehaktballetjes (v.a. 8 jaar)
  Met raapsteeltjes, andijvie, boerenkool of wortel-ui, er is zoveel te kiezen! We maken 2 soorten stamppot. Aardappelen schillen, groenten snijden, koken, stampen, mixen met de groenten. Gehakt balletjes rollen en bakken en samen met de stamppot lekker opsmullen.
 • Of heb je ergens anders trek in ? Laat het gerust weten!

Wanneer ?
Elke dag van de week kan je een afspraak maken, ook in het weekeinde of in de vakantie. Het koken en eten of proeven duurt ongeveer 2 uur.
Wil je je verjaardag vieren, met taart? Kies dan: Kinderkookfeestjes

Waar eet ik dan?
Je eet en drinkt hier in het KOOKCAFE! Het is een gezellige grote woon- en werkkeuken met serre in Zunderdorp, net boven de A10 Amsterdam-Noord. Koksmuts op, schort voor, handen wassen, koken en dan proeven of eten.
Je krijgt natuurlijk wat te drinken tijdens het kokkerellen.
Eten doe je soms hier, soms eet je ook nog gewoon thuis want alleen maar koekjes eten of brood met jam is niet z’n goed idee. Soms maak je iets dat je mee naar huis kunt nemen, de zelfgemaakte jam bijvoorbeeld.

Hoeveel kinderen kunnen er komen en welke leeftijden?
Een groep van minimaal 8 en maximaal 12 kinderen vanaf 5 jaar kan meedoen. (leeftijden staan achter de les).
Je zorgt zelf voor de groep kinderen, bijvoorbeeld je klasgenootjes, je beste vrienden of vriendinnen of kinderen uit de buurt.

Wat kost dat?
Een kookles kost 175,- euro voor 8 kinderen, inclusief het eten en drinken. Minimaal 8 en maximaal 12 kinderen kunnen meedoen. (er is bij een kookles dus geen taart, kadootjes uitpakken en slingers, wil je een verjaardagsfeestje? KLIK HIER voor een verjaardagskookfeestje!

Wat koken we dan?
Dat mag je van tevoren kiezen. Hierboven staat een keuzelijst. Maar als je iets anders wilt koken, geen probleem, dan overleggen we even wat je graag wilt maken. Kan je niet kiezen? Vraag dan wat je vrienden en vriendinnen lekker vinden en leuk vinden om te maken.

Aanmelden en voorwaarden:
Je kunt je heel simpel opgeven: stuur een e-mail met je naam, leeftijd en adres en de datum en tijd waarop je zou willen komen, wat je wil koken en met hoeveel kinderen. Kijk bij aanmelden & contact voor meer informatie en het adres.

Je hebt bij mij je feestje gereserveerd maar je komt niet opdagen?
Omdat je ziek bent en vergeten bent af te zeggen of omdat je konijn zo lekker zacht is of omdat je het gewoon vergeten bent, om wat voor reden dan ook. Pech gehad voor jou en je ouders of verzorgers, de afgesproken middag wordt wel gewoon betaald want ik ben wel aanwezig en heb wel rekening met jou gehouden en inkopen voor je gedaan, ….
Afzeggen kan wel hoor, maar dan graag keurig en ruim van tevoren.